Home

Förvaring av frukt

Från tanke till bygg

Upphandlingsstöd
och rådgivning

Produkter

Service

Lagerplats i Saarloos ULO-anläggning i Vittsjö

Om oss

Möt en av våra kunder

Kontakta oss

  Upphandlingsstöd och rådgivning från Saarloos
       

 

Saarloos erbjuder en ny service. Med drygt 30 års erfarenhet av att bygga ULO-anläggningar är Leendert Saarloos expert på detta område. Om man ber om offerter från olika byggföretag kan det hända att de inte är kompletta eller att kvalitén på byggmaterialet skiljer sig åt avsevärt. Saarloos hjälper dig som planerar en ULO-byggnad genom denna process, utan att det är bindande att just Saarloos får projektet.

Nedan förklarar vi närmare om denna service.

Första steget är att skapa en skiss och se behovet av företaget. Just det här tar mycket tid. Ofta har fruktodlaren en idé om vad den vill ha, som behöver ”översättas” till en teknisk behovs- och detaljplan. I Saarloos nya service hjälper vi fruktodlaren att skapa en lista på behov som kan skickas till olika tillverkare av ULO-anläggningar.

När man ber olika företag om offerter är det oerhört viktigt att dessa offerter har liknande värden. Om ett företag erbjuder ett mycket lägre pris än en annan, så kan detta bero på olika skillnader i materialkostnader, vilket gör att det är svårt att jämföra dessa offerter.

Saarloos erbjuder att skapa en offertförfrågan. När det finns en tydlig bild på vad som ska byggas, kan Saarloos sammanställa en lista med minimala behov på tekniskt område. Den här listan kan visas för byggföretag när man begär en offert. På så vis riskerar man inte att få en anläggning som får problem, samt man har möjlighet att på ett bra sätt jämföra olika offerter.

Saarloos är ett av byggföretagen som bygger ULO-anläggningar, men när vi utför denna service betyder detta självklart inte att man är bunden att anlita oss för just bygget.

Vi erbjuder denna tjänst för SEK 0,10 till SEK 0,20 per kg i bygget av ULO-anläggningen när det gäller den totala vikten för äpplen och päron som kommer att rymmas i anläggningen.

Priset är beroende på den totala kapaciteten och komplexiteten, men kommer att fastställas vid ett första inledande samtal. För att ge perspektiv på ovanstående siffror så beräknar man investeringskostnaden i en ULO-anläggning till ca SEK 10,- per kg äpplen. Vår rådgivning blir då endast 1 till 2% av byggkostnaderna.

Om man jämför med de byggfel som kan göras är detta en investering som är väl värd pengarna. Om man har olika offerter som alla har olika grunder är det svårt att jämföra dem.